SJ byter taktik

SJ har hajjat grejen. Eller så har dom helt enkelt gett upp?
Såhär lät det nämligen i högtalarna i morse: "Regionaltåget mot Uddevalla klockan 08:17 kommer att avgå på utsatt tid"
Nu varnar man alltså istället resenärerna att tågen faktiskt kommer avgår i rätt tid.

Tåget som Humla skulle med fick vi däremot ingen info om, trots en försening på 20 minuter.
Eller jo, klockan 08:21 (tåget skulle gå 08:06) blinkade det till på tavlan: "NY TID - 08:07"...

17 / 11 / 1995

Novmeberstormen 1995 fick hela Göteborg, halva Halland och en liten bit av Danmark att bli lamslaget. Jag var 12 år och skolan blev inställd. Jag var 12 år och fick klättra ut genom förnstret för att komma ut, dörren var nämligen totalt igensnöad. Jag var 12 år och kanske lyckligast i hela världen!

Men Novemberstormen hade ju såklart sin baksida också. Novemberkåsan tex, den fick köras i December istället. Japp, så jävligt var det.
Men framförallt, och detta är helt enligt Wikipedia (se länk), Joe Labero fick flytta sin show i Jönköping från fredagen till söndagen! Så är vi arga på snön nu, tänk då på de som verkligen fick lida 1995!


Trolla på en söndag drar inte fulla hus!



Heja Norge!

Året är 1912 och hockeykommentatorn Staffan Lindeborg blir anställd på SVT-sport. Kanske inte exakt på dagen men passerat bäst föredatum, det har han allt gjort.
Förutom att han har karisma som ett knäckebröd har han dessutom inlevelse som en skosula. Lindeborg är kapabel att få vilken hockeymatch som helst att bli lika intressant som mormors gamla servettsamling.
Ouf! Nu fick jag i alla fall sagt det.

Däremot blir jag lika glad varje gång Norges Curlinglag drar förbi i rutan. Kolla in outfiten, helt suveränt!


HEJA NORGE!



Morgonhumör

Jag är ruskigt slö, fruktansvärt hungrig och vansinnigt trött på Staffan Lindeborg!

Miracle on snow?

Jag brukar vanligtvis tycka att vi svenskar och då i synnerhet svensk media är löjligt bra på att förstora händelser. Så fort en svensk lyckas göra någonting hyffsat på en idrottsarena så pratas det om bragd hit och bragd dit. Det är väl egentligen bara USA som slår oss på fingrarna när det kommer till att göra en elefant av en myra.

Idag förtjänar dock Anja Persson varenda rubrik och krydda gärna ordentligt! För det här var häftigt, riktigt jävla häftigt till och med. Skulle någon nu missat så ta en titt HÄR!


"Miracle on ice" från Lake Placid 1980 är i mitt tyckte en av de största idrottshändelserna under ett OS, däremot är Anjas prestation mer känslomässigt såklart så varför inte - Miracle on snow?


Guld!

Firar landets andra OS-guld med att pilla bort locket och hinka strössel, direkt ur glasbruken!

Fråga HD

Vi låg i förrgår och läste igenom några sidor ur Humlas gamla dagböcker och hittade då en lite udda frågeställning från sommaren 2007.
"Om en man som oppererat sig till kvinna begår ett brott, hamnar han/hon då i "vanligt-" eller i kvinnofängelse?"
Jag måste säga att det faktiskt är en berättigad fråga så jag tog tillfället i akt och mailade. Till självaste Högsta Domstolen.

Sitter fortfarande och väntar på svar, vet inte om det beror på att frågan inte går under kategorin "prio 1" eller om dom faktiskt undersöker saken.
Spännande är det hur som helst.

Är tvättmaskinen ledig?

Efter bara 4 timmar sömn i natt tog jag en rejäl sovmorgon efter Humla gått till jobbet. Vaknade till liv vid 11-tiden och drog på mig träningsoverallen, packade en liten påse med tvätt för att bege mig mot badrummet.
Tar mig upp för trappan från rummet och halvvägs upp hör jag...

- Vad ända in i helvete!? Säger en mansröst.

- Anders, jag sa ju för fan till dig och stanna i garderoben, utbrister Carina (Humlas mamma).

- Är tvättmaskinen ledig? Är det ändå jag lyckas få ur mig.

- Så du bevarar göteborgare under däck? Frågar "mansrösten" Carina

- Nej då, det är Humlas man, säger Carina.

- Jaha, Humlas man, säger "mansrösten".

Fortfarande rätt nyvaken vandrar jag vidare mot badrummet och funderade på hur det faktiskt skulle vara att ha ett gäng göteborgare under däck?!

Tigersprång utan epilepsihjälm

Jag gick ju och köpte en rakaparat för ett par veckorsedan, det var jävlarimej den sämsta investeringen jag gjort på mycket länge. Den har verkligen fått chansen att bevis motsatsen för det är först idag som jag gav upp och skicka den (med kraft) långt ner i Nyboviken.
Här börjar min morgon...

Livet på båt är lite speciellt. Jag gillar det skarp, men det är speciellt. Givetvis underlättar det ju inte heller när man är närmare 2.47 lång och tex badrummet (som man måste gå utevägen över hela däck för att komma till) bara mäter 1.80. Det blir en och annan bula och sålänge jag vägrar epilepsihjälm, som Humla dagligen föreslår, så får jag leva med det.


Kanske nått för mig trots allt?
Hur som helst, rakningen var det ju. Jag hade ju som sagt sulat iväg rakapparaten och studsade glatt ut i badrummet med en rosa engångshyel i tassen. Tog först en dusch för att sedan raka hakan, och vilken känsla. Det var så underbart att jag faktistk sken upp i ett litet leende, trots att raka hakan kan vara något av det tråkigaste som existerar. Jag kände mig som en man igen, som en ny människa. Jag kände mig ta me fan som stålmannen på kryptonit!

Hoppade strax efter det ner i dojjorna, öppnade dörren och med ett riktigt tigersprång slängde jag mig ut på däck. Det jag glömde i euforin var att hela däck är isbelagt. Så där låg jag, nyrakad och lycklig, med mina 2.47 som ett pussel och med en ny bula...

Samiska nationaldagen

Dagen med stor D för alla världens Samer. Dagen då nationen vrålar, firar och går bananas på gator och torg. Det är givetvis den samiska nationaldagen! Så pytsan heller.

Humlas farmor är från Jokkmokk och född Same, vilket då gör att det rinnner sameblod genom familjens vener. Däremot verkar det inte vara något som slår direkt högt här på båten men vi valde ändå att ta med Farmor på ett besök på Skansen för där skulle det minnsan vara "Samedagar" för hela slanten, helgen till ära.

Å dra mig baklänges, "samedagarna" var en upplevelse utöver det vanliga. Håll i er nu!
Fyra renar, varav två var i trä. Två stånd, ett där Kjell-Göran sålde sina hemmagjorda sameknivar och en hemmabränd skiva med sin fru som Jojkar, i det andra fick man varm renköttssoppa i en taskig platsmugg.
Höjdpunkten var ändå lyxkåtan, där fanns det en riktigt dörr, fönster och bannemej en öppenspis. Herrejösses lixom.

Stockholm ska nog ge fan i att fria Samernas Nationaldag om allt man kan "ge dem" är två renar i trä gjorda av klass 3A på Beckonbergaskolan...


Vi står och faschiners av Saknsens misserabla "försök" till att fira Samernas Nationaldag

För nytillkommna tittare

Detta är en sms-konversation som utspelade sig i måndags och jag känner att det är dags att uppdatera er och eventuellt nya läsare om varför det ser ut som det gör här.

Humla: "Darling, jag har fixat en "tillsvidare bloggdesign" men jag behöver ditt lösen, du kommer älska den (tills vidare)!"

Jag: "*****************" (lösenordet)

Någon timma sernare:

Jag: "Seriously?"

Humla: "Barbapappa FTW!"

Ibland får man helt enkelt skylla sig själv...

-

Fortsättning idag torsdag:

Jag: "Darling, tror bestämt att barbapappa passerat "tillsvidare" "

Update: Humla: "Du måste lära känna din barbapappasida, med tillräckligt träning och självkänsla kommer du kunna acceptera den du är och din blogg"

Bara att gilla läget och åka på träningsläger.

Jeppson smekdirr

Jesper Johansson, även kallad Jeppan, Mr. J och givetvis Jeppson Smekdirr, är en kul kille. Vi spelar innebandy ihop i Landvetter Wings. ett tag var vi till och med kädjepolare men när Mackan bröt arslet så träffas vi mest när vilar mellan byterna. Vilket är lite synd.


Jeppan, Mr. J och givetvis Jeppson Smekdir

Jag ska ärlig erkänna att första gångerna jag träffade Jeppan, Mr. J och givetvis Jeppson Smekdir så var han mest en finne i röven som aldrig höll käft och fällde kommentarer i tid och jävlar i mej otid.
Däremot minns jag att jag var sjukt imponerad hur han faktiskt hade energi över att spela riktigt jävla bra innebandy.
Jeppan, Mr. J och givetvis Jeppson Smekdir kan fortfarande inte hålla käft och måste fortfarande kommentera allt vad ALLA säger, men det är alltid med ett leende och skratt vilket gör honom till en riktigt hyvens grabb.

Killen har nu också gått och skaffat tjej vilket är satans skoj för grabbhalvan. Grattis!

(Ja, jag lovade Jeppan, Mr. J och givetvis Jeppson Smekdir ett eget inlägg så då får han det)

Honda Fitta

"Japaner, japaner, från sig vilt slående japaner... japaner som hoppar, japaner som fläker sig, japaner som gör allt för att rädda segern åt Nippon..." - Sven Jerring i matchen mellan Sverige - Japan (2-3) under OS i Berlin 1936.

2001 släppte samma Japaner och företaget Honda sin nya bil. Honda Fitta!
Kom och tänka på detta klassiska ögonblick och hittade en intervju med Hondas svenska marknadschef. Observera det lagom ironiska "grattis..." längs upp.


SMS konversation tidigare idag:

Humla: "Darling, jag har fixat en "tillsvidare bloggdesign" men jag behöver ditt lösen, du kommer älska den (tills vidare)!"

Jag: "*****************" (lösenordet)

Någon timma sernare:

Jag: "Seriously?"

Humla: "Barbapappa FTW!"

Ibland får man helt enkelt skylla sig själv...

Mohahaha ha ah...

Föreställ er ett ondskefullt skratt från den djupaste fängelsehålan, skuggor som gömmer sig under stentrapporna, spöken som slickar på fönsterna och frost som får benen i din kropp att spricka - långsamt. Den känslan vill jag ska infinna sig i era kroppar nu när Dr Humla har kapat bloggen. Mohahahaha!

Eller nej skit i det, Anders ville bara bli av med sin bögstämpel då jag fick för mig att leka med hans bloggdesign. Jag skulle ge mig till känna sade han så nu gör jag det. Anders är inte bög, det är jag som är det!

TAPPA IN VAJERN

"De livsfarliga hissarna" var det ja. Det blev faktiskt inte alls så kul som jag tänkte. För att göra en lång historia kort, något av antingen Uppdrag granskning, kalla fakta eller nått i den stilen skulle ut och göra ett granskande och grävande om det "livsfarliga hissarna".
Nu såg jag värken programmet (om det ens har gått än?) och som sagt glömt bort vilket program det var så borde egentligen inte tycka till, än.


Livsfarliga?

Men det är ju faktiskt riktigt svårt att hålla sig om ett bra och seriöst program ger sig ut och gör ett reportage om "livsfarliga hissar". För det första så är det som Humla fråga mig när hon såg trailern: "Har dom slut på ämnen att granska?". För det andra så skulle man ju kunna göra ett reportage om vad som helst som en gång gått sönder och skadat någon form av levande ting. Men framförallt och för det tredje, givetvis är en hiss livsfarlig när vajern går av eller när botten lossnar från 12 våningen, givetvis...

Man får väl hoppas (eller kanske inte ändå) att det är ett specifikt hissföretag det handlar om. Annars är det nog läge för Kalla Fakta eller vem det än nu var att granska sig själva!?

(Om någon sätt det eller vet när det sänds så får ni gärna säga till)

RSS 2.0